9 Retete Rulade cu Carne de Porc, Vitel sau Pasare Pentru Toate Gusturile

retete rulade cu carne

Arta culinara nu cunoaste limita, iar gurmanzii si cei care se pricep la gatit vor sa afle care sunt cele mai bune retete rulade cu carne si sa le serveasca atat ca aperitiv cat si ca fel principal.

Ruladele se prepara de obicei din carne de porc, vitel, curcan sau pui, dar si folosind carne tocata la care se pot adauga diverse legume, spanac sau creme facute din diverse ingrediente pe care oricine ar trebui sa le aiba in bucatarie.

1. Rulada de curcan cu crema de branza

1/2 varza alba, 2 catei de usturoi, 1/2 legatura cimbru, 1 lingura ulei, sare, piper, 1 piept de curcan (cca 1,2 kg), boia dulce de ardei, 100 g branza Feta, 1-2 linguri unt, 1/2 castravete de sera, 250 g branza de vaci cu smantana, 150 g iaurt

Varza se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa si usturoiul se curata, se taie fin si se calesc usor in uleiul incins. Se adauga varza si se clateste 4 minute; se adauga sare si piper dupa gust si cimbrul tocat.

Se ia tigaia de pe foc. Se incinge cuptorul la 175 grade. Pieptul de curcan se spala, se zvanta si se bate cu ciocanul de snitele pentru a obtine o bucata mai mare de rulada. Se presara cu sare, piper si boia, se intinde deasupra compozitia de varza, se presara cu branza Feta, se ruleaza carnea si se leaga cu ata.

Se condimenteaza si pe exterior. Se topeste untul intr-o tava, se asaza rulada de curcan si se rumeneste putin, apoi se introduce in cuptor timp de 60-70 de minute la 175 grade.

Intre timp, se spala castravetele, se curata si se da pe razatoare; se presara cu sare si se lasa sa se scurga zeama. Branza de vaci se amesteca cu iaurtul, piper, boia si sare daca mai este nevoie. Castravetele se stoarce si se pune in crema. Se serveste rulada cu crema de branza.

2. Rulada de curcan cu legume

1 kg piept de curcan, 1 ceapa, 1 morcov, 3 linguri ulei, 2 fire de praz, 1 telina, 100 g branza proaspata, 1 lingura mustar, 1 ou, pesmet, 400 ml supa de pui, 100 ml vin alb, 2 linguri supa de vita instant, 50 g smantana, 2 legaturi verdeata (patrunjel si marar), sare, piper

Pieptul de curcan, taiat pe lungul fibrei, se spala, se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa, morcovul si telina se curata, se taie cubulete si se inabusa intr-o lingura de ulei incins.

Prazul se taie rondele si se caleste cu legumele cca 2 minute. Se amesteca branza cu mustarul, oul, sare, piper si putin pesmet (sa se lege). Se adauga legumele calite si se amesteca. Se pune umplutura pe pieptul de curcan, se ruleaza si se leaga cu ata.

In 2 linguri de ulei incins se rumeneste rulada, apoi se pune intr-o tava si se introduce in cuptorul incins pentru cca 45 de minute.

Din cand in cand se stropeste cu vin si supa de pui. Se scoate rulada, iar in sosul ramas, strecurat, se adauga smantana, supa de vita si se mai tine pe foc pana se leaga. Se presara verdeata tocata si sosul rezultat se serveste la rulada.

3. Rulada de porc

1,2 kg pulpa de porc, 1-2 linguri hrean ras (la borcan din comert), 1-2 linguri mustar, 1-2 linguri unt, sare, piper, 400 ml supa de legume, 500 g broccoli, 1 gulie, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 2 cepe mici, 100 g fasole verde

Se incinge cuptorul la 175 grade. Carnea se spala, se zvanta. Se amesteca hreanul cu mustarul. Se bate carnea de porc, se condimenteaza cu sare si piper, se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie. Se rumeneste usor in untul topit, apoi se pune intr-o tava, se unge cu amestecul de hrean si mustar, se toarna 200 ml supa si se da la cuptor pentru 2 ore.

Intre timp, se curata legumele, se spala, broccoli se desface in buchetele, gulia si morcovul se taie fasii, iar radacina de patrunjel se taie in bucati lungi. Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete mici.

Dupa 75 de minute, se pun in tava cu carne patrunjelul, morcovul, gulia si ceapa. Se toarna restul de supa si se dau din nou la cuptor.

Dupa 90 de minute, se pun broccoli si fasolea scursa din conserva; se condimenteaza legumele cu sare si piper. Se scoate rulada din tava, se indeparteaza sfoara si se taie rulada in felii. Se serveste cu garnitura de legume.

4. Rulada de porc cu usturoi

800 g pulpa de porc, sare, piper, 4 catei de usturoi, 4 cepe, 3 linguri unt, 50 g verdeata tocata, 1 morcov, 100 g praz, 300 ml vin alb, 300 ml supa

Carnea se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza. Se curata 2 cepe si usturoiul si se calesc intr-o lingura de unt. Se lasa sa se racoreasca si se adauga verdeata tocata.

Se repartizeaza umplutura pe bucata de carne, se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie. Intr-o cratita se topeste untul si se prajeste carnea pe toate partile. Se pune apoi in cuptorul incins si se frige cca 40 de minute.

Celelalte 2 cepe si morcovul se curata si se taie cubulete. Prazul se curata si se taie rondele. Se adauga la carne ceapa si morcovul, iar dupa 5 minute, se pune si prazul; se mai lasa in cuptor inca 5 minute.

Se toarna vinul si supa si se lasa rulada sa se inabuse cca 45 de minute. Se scoate rulada din sos, se taie felii si se serveste alaturi de cartofi natur presarati cu patrunjel.

5. Rulada de vitel cu praz

4 fire praz, 1/2 litri supa de legume, 4 felii carne de vitel pentru snitel (cca 70 g fiecare), sare, 4 lingurite mustar, 8 felii kaiser sau costita afumata, 50 g unt, 2 linguri pasta de rosii, 125 ml vin rosu, 300 g taietei, 2 linguri amidon, 3 linguri smantana, piper

Prazul se curata, se spala, iar partea alba se taie in cate 2 bucati lungi de 10 cm. Se pune supa la fiert si, cand da in clocot, se adauga bucatile de praz si se fierb 5-6 minute.

Partea verde a prazului se taie in rondele fine. Bucatile de praz fierte se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Feliile de carne se condimenteaza cu sare si se ung cu mustar. Se asaza pe fiecare cate 2 felii de kaiser si cate 2 bucati de praz.

Se ruleaza feliile de carne si se leaga cu ata de bucatarie. Se topeste untul intr-o cratita si se prajesc putin ruladele. Se adauga fasiile de praz verde, pasta de tomate si se stinge totul cu vin si cu supa in care a fiert prazul. Se lasa sa se inabuse cca 60 de minute.

Taieteii se fierb in apa sarata cca 8 minute si se scurg. Se scot ruladele din cratita si se tin la cald. Se desface amidonul cu putina apa si se leaga sosul in care s-au prajit ruladele. Se amesteca apoi cu smantana si se potriveste la gust cu sare si piper. Se servesc ruladele cu taieteii si cu sosul.

6. Rulada de antricot cu fasole

1 kg antricot de vaca, 250 g carne tocata de vaca, 1 ceapa mare, piper, cimbru, 2 oua, 200 g fasole boabe fiarta, 250 ml suc de rosii, 1 pahar de vin alb

Antricotul de vaca se taie pe jumatate (dar nu complet), apoi se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza, se adauga carnea tocata, care a fost amestecata in prealabil cu condimentele, ceapa tocata si calita, ouale, fasolea boabe fiarta si scursa de apa.

Se ruleaza, se leaga cu o sfoara si se introduce rulada in cuptor 35-40 de minute. Cand este aproape gata, se adauga sucul de rosii si vinul. Se serveste cu garnitura de taietei fierti, pilaf de orez sau cartofi natur.

7. Rulada de porc cu verdeturi

2 linguri migdale tocate, 3-4 fire patrunjel verde, 3-4 crengute cimbru, 1 legatura busuioc, 2 catei de usturoi, 1/2 fir praz, sare, cca 100 ml ulei, 2 linguri parmezan ras, piper, 1 dovlecel (cca 200 g), 1,2 kg pulpa de porc, 200 ml supa de carne (instant)

Migdalele se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara grasime. Verdeturile si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Prazul se curata, se taie in rondele si se fierbe 3 minute in apa clocotita cu sare; se lasa sa se scurga si sa se raceasca.

Se amesteca migdalele cu verdeturile tocate, usturoiul, prazul si 6 linguri de ulei; se prepara un piure la care se adauga parmezanul ras si piper dupa gust. Se incinge cuptorul la 175 grade.

Dovlecelul se spala, se taie pe lungime in felii si se prajeste pe toate partile in 2-3 linguri ulei; se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Carnea se bate cu ciocanul de snitele si se unge cu piureul de verdeturi si praz.

Se pun deasupra feliile de dovlecei, se ruleaza carnea si se leaga cu ata de bucatarie. Se presara cu sare si piper si se rumeneste scurt in restul de ulei incins. Se pune apoi intr-o tava, se toarna supa si se lasa sa se friga 60 de minute in cuptor.

8. Rulada de porc cu spanac

1 ceapa, 1 kg ceafa de porc, 200 g spanac fiert, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 2 linguri parmezan, 100 g branza telemea, 1 lingura mustar, 1 pahar vin, 2 linguri smantana

Se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei, apoi se adauga spanacul fiert si tocat, usturoiul tocat marunt. Se ia vasul de pe foc si se adauga rosiile taiate bucatele si parmezanul ras.

Ceafa de porc se intinde ca pentru snitel, se umple cu amestecul de mai sus. Peste umplutura se mai rade telemea. Se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara.

Se unge rulada cu mustar si se pune la prajit intr-o tigaie, pentru putin timp. Se scoate si se pune intr-o tava la cuptor. Se toarna vinul si smantana peste rulada atunci cand este aproape gata.

9. Rulada de pasare cu mere

1 pui, 3 mere, 4 morcovi, 3 oua, 1 pastarnac, 120 g unt, 50 ml vin alb, 3 lingurite zahar, scortisoara, sare, pentru sote: 600 g morcovi, 100 ml ulei, zahar, sare

Merele, morcovii si pastarnacul se curata, se spala, se fierb in apa sarata morcovii si pastarnacul, se taie cubulete impreuna cu merele si se amesteca cu unt. Puiul se curata, se spala, se dezoseaza si se da cu sare.

Compozitia de mere se amesteca cu oua, sare si scortisoara, se intinde pe carnea de pui, se ruleaza si se leaga cu ata. Se asaza intr-o tava cu putin ulei si se frige in cuptor la foc moderat cca 45 min; in timpul frigerii se stropeste cu sosul din tava si vin; dupa ce se raceste putin se taie felii.

Morcovii se curata, se spala, se taie bare lungi de 4 cm si se soteaza treptat in ulei cu apa adaugata treptat, sare, zahar. Se serveste calda sau rece cu sote de morcovi.

Sursa poza:

https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Tamorlan

(Vizitat de 861 ori, 1 vizite azi)